Open menu

Kovalam (Trivandrum)

Donderdag 9 maart 2000

Om 5 uur met de taxi naar het station. Met de trein naar Kovalam (Trivandrum). Vier uur op houten bankjes, met drieën naast elkaar achter de tralies. De koffie was lekker, het landschap mooi. Maar iedereen heeft wel een vierkante kont gekregen. Met taxi’s (Ambasseders)naar het hotel in Kovalam Beach. De kamer is heel ruim met uitzicht op zee. Op het dakterras zie je aan twee kanten zee en heel veel palmen. De bevolking leeft hier vooral van kokosnoten en visvangst.  We verkennen de omgeving en eten op het strand Tiger Prawns.

Vrijdag 10 maart 2000

kovalam04

We lopen naar een vissersdorpje.
Aan de ene kant zie je een grote roze moskee en aan de andere kant een grote kerk met in het topje een vissersboot.
Het ligt vol vissersboten in alle soorten en maten. Het strand ligt vol stront, een groot openbaar toilet.
De bevolking woont in tegen elkaar leunende hutjes. De straatjes zijn erg smal. Ton zijn pijp is in, iedereen wil een trekje. De digitale camera doet het ook weer goed. Iedereen wil op de foto.

 

kovalam05 Er is een grote politie post ingericht op het strand tussen de moslims en de katholieken.
In de loneley planet lezen we later dat de godsdienststrijd hier hoog op kan laaien er zijn zelfs doden gevallen. De moslim kinderen die met ons meelopen, blijven dan ook in hun eigen gebied. De katholieken kinderen zijn erg vervelend en blijven om je heen lopen zeuren om geld en snoep. De moslims zijn slimmer die verkopen lopende op het strand, daar gevonden schelpen.  

Als we teruglopen is het veel te warm geworden. Douchen en  uitwaaien op het strand. Vanavond evalueren en eten op het dakterras. Het eten is een fiasco maar dat wisten we al.

 

Zaterdag 11 maart 2000

Om ongeveer half 10 opgestaan. Na een koude douche gebruncht  op het strand. Wat kaarten gekocht en geprobeerd te E-mailen. Op het dakterras zonnen, lezen en lui zijn. Uit eten op een dakterras aan zee met een schitterend uitzicht.

Bombay

Zondag 12 maart 2000

Vandaag vertrekken we uit Kovalam naar Bombay. Om vier uur ‘s middags gaan we met taxi’s naar het vliegveld. We checken in en vliegen met vertraging om een uur of zeven naar Bombay. De stoelpoot van de hangstoel die niet in onze tas past, mag niet mee in de handbagage. Ongeveer 40 man personeel zijn uren lang bezig om dit probleem op te lossen. Uiteindelijk gaat Ton de poot zelf maar aan de tas binden die al ingecheckt is. Op hoop van zegen.
Er is een hotel gereserveerd maar we mogen het vliegveld in Bombay niet af. Transit. Gelukkig zijn er ligbedden en er is wiskey.

Bombay - Delhi – Londen - Amsterdam

Maandag 13 maart 2000

Om een uur of vijf in de ochtend vliegen we van Bombay naar Delhi. Een uur of wat wachten in het vliegtuig en daar gaan we weer verder, op weg naar Londen. Drie uur wachten, een vette hamburger eten. Het vliegtuig weer in naar Amsterdam. Om vijf uur nederlandse tijd staan we in de rij voor de bagage.

Geen stoelpoot dus, maar de tas wel. Anja haar rugzak is niet aangekomen. We gaan samen naar de vliegmaatschappij ons beklag doen. Je krijgt een uitdraai uit de computer en daar kun je het weer mee doen. Na 21 dagen mag je pas reageren want alles komt altijd aan. Misschien in het volgende vliegtuig of een vliegtuig later. Ja, das pech hebben. Bert staat ons al op te wachten. We gaan aansluitend nog even eten in Bommel en rollen om een uur of elf dood moe het bed in.