Open menu

Woensdag 15 september 1999

Vandaag gaan we naar Angeles City. Na het ontbijt de buskaartjes gekocht. Kosten 300 Peso per persoon. De bus gaat om 11.30 uur. Na een ritje van twee uur worden we bij ons hotel in Angeles City afgezet. Het is een rustig hotel en we besluiten maar ’s middags rondom het zwembad te verblijven. Wieneke is een broek en een shirt in Manila vergeten, maar na een telefoontje beloven ze dit bij ons hotel te bezorgen. Om zes uur afgesproken met iemand van de reisorganisatie om een tour voor morgen te regelen, alsmede de reis terug naar het vliegveld van Manila aanstaande zaterdag. Daarna lekker gegeten en het een en ander gedronken. Toen we naar bed gingen viel de electriciteit uit, maar als je slaapt heb je daar toch geen last van.

Donderdag 16 september 1999

angeles-3 Om half 10 hadden we afgesproken om met de tour te beginnen. Wieneke maakte ons om 10 voor half 10 wakker. Goed verslapen dus. Het vertrek maar een half uurtje uitgesteld. Na een kop koffie voor Ton en een kop thee voor Wilma konden we vertrekken. Eerst naar de “Clark Air Base”. Deze immens grote basis, voorheen bevolkt door de Amerikaanse luchtmacht (tot juni 1990) was het bezoeken waard. De basis wordt verbouwd tot een luxieus woonpark waar golfbanen, tennisbanen etc. ruimschoots voorhanden zijn. Veel woningen staan nog leeg en moeten nog opgeknapt worden na de uitbarsting van de vulkaan Pinatubo in juni 1990.

angeles-2Na het bezoekje aan deze basis rondgereden door de omgeving. De lava rivieren zijn nog overal duidelijk herkenbaar. Hele dorpen zijn onder de lava gekomen. Na een rit dwars door zo’n lava rivier vervolgen we onze tocht langs allerlei kleine dorpjes. Het lijkt toch wel sprekend op Indonesië.

Bij een rivier een kerk bezocht, die voor de helft verdwenen is in het stof en de lava. Je kon er binnenstappen door een raam dat ver boven de oorspronkelijke deur gemaakt was. Hele huizen zitten hier onder de grond.  

Verder gereden en wat gegeten. Bij de chauffeur thuis een video band bekeken over de uitbarsting van de Pinatubo. De hoeveelheid kracht achter deze uitbarsting was hier goed op te zien. Afgezet bij ons hotel. Daarna relaxen op de kamer en rondom het zwembad.

’s Avonds aann het zwembad gezeten en wat gedronken en gegeten. Later op de avond gesproken met de “manager” van het naastgelegen hotel. Beloofd daar de volgende avond wat te komen drinken.

Vrijdag 17 september 1999

De gehele dag gerelaxed en niets gedaan. Het was een regenachtige dag. ’s Avonds wat gedronken in het naastgelegen hotel en gesproken met de eigenaar van beide hotels. Daarna lekker naar bed.

Zaterdag 18 september 1999

Vandaag alweer de laatste dag op de Filippijnen. ’s Morgens nog lekker uitgeslapen en wat gerelaxed. Om ongeveer drie uur naar het vliegveld in Manila, een reisje van ongeveer een twee uur. Veel te vroeg aangekomen op het vliegveld. Eindelijk inchecken en door de douane. De handbagage was weer te zwaar, dus de computer uitgeladen en als aparte handbagage meegenomen. Dit mocht weer wel. Na de douane en het invullen van allerlei papiertjes wat gedronken en naar het vliegtuig. De handbagage werd tot twee keer toe gecontroleerd. Eindelijk in het vliegtuig. Een vlucht van een kleine drie uur naar Bangkok, Thailand. Aankomst in Bangkok om 22.30 uur plaatselijke tijd. De reisorganisator zou de transfer regelen naar het hotel, First House in Bangkok. Alles was er maar geen transfer. Uiteidelijk maar een taxibusje genomen. Kosten Bath 650,00. Moeten we maar weer terug zien te krijgen in Nederland. Ongeveer 23.30 uur aankomst in First House Hotel. Naar de kamer en slapen. Morgen naar de plaatselijke agent van Bangkok Manila Air.