Open menu

Hat Yai naar Chumphon

We vertrekken al vroeg richting Songkhla. Van daaruit gaat we weer naar boven rijden. Onze keuze is gevallen op een weg die kilometers lang tussen de zee (golf van Thailand) en twee aaneensluitende gigantische meren loopt.

chumphon1Visserij
Onze eerste stop is bij het meer, we zagen al vanaf de weg schitterende vergezichten met vissersbootjes, uitgzette visnetten etc. . Zeker een foto stop waard.
Weer wat verder aan de zeeklant ontdekken we een schooltje op het strand. We stoppen en gaan een kijkje nemen. Meteen worden we uitgenodigd voor een kopje thee en de kinderen vinden het fantastisch om buitenlanders te ontmoeten.
Een paar kilometer verder stoppen we bij een vissersmarktje direct aan de weg en aan zee natuurlijk. We drinken wat en proberen contact te maken met de bewoners, wat aardig lukt.

Rijst
We laten de meren achter ons en rijden nu door de rijstvelden waar de vrouwen druk aan het werk zijn met het planten van de rijst. Verderop zien we in de verte een wit tempel – gebouw. Hier wordt voor Thailand een belangrijke figuur geëerd. Dezelfde persoon wordt in Pattaya op de Cliff door de Navy geëerd.

Ferry Ko Samui
Door gaan we naar Don Sak waar je met de ferry overvaart naar Ko Samui. De boot vertrekt net als we aankomen. We besluiten niet om uren te wachten op de volgende ferry maar rijden door naar Surat Thani.

Dorp op palen
chumphon2Graag willen we  wat dorpen op palen bezoeken die je in deze omgeving kunt vinden.  Eerst rijden we door een plaatsje waar je met een bootje over kunt varen naar een dorpje aan de overkant, een soort watertaxi met bushalte. We hebben honger dus gaan opzoek naar eten. Het enige herkenbare in dit plaatsje is de 7eleven. Er wordt meteen een jonge dame opgehaald die wat Engels spreekt en voor ons hotdogs klaarmaakt en noedelsoep. Heel aardig en erg behulpzaam.

Nu ons buikje weer goed is gevuld gaan we verder op zoek naar het dorp op palen. Bij een volgende afslag ligt het aan onze voeten, het dorpje aan de overkant, te bereiken met de watertaxi. Maar nu kunnen we zo binnenlopen. Het voelt spannend, je loopt bijna bij de mensen binnen, zo privé, kunt je dat wel doen? Maar we worden aller vriendelijkst benaderd, ze komen in mijn armen knijpen, en vergelijken de kleur etc.. Verderop zien we winkeltjes, de kapper, en vrouwen die mosselen koken en schoonmaken, natuurlijk moeten we weer proeven. Erg lekker. De houten huizen staan erg dicht op elkaar en de bewoners hebben geen enkele privacy. Ik moet er niet aan denken om zo te  wonen. Maar ja alles went.

Intussen is het al laat en we hebben heel veel kilometers afgelegd. We vinden een hotel en gaan op zoek naar een restaurant. Al lopende komen we op een soort braderie terecht, waar van alles wordt verkocht. Kleding, boeken, speelgoed, eten en drinken. We durven hier toch niet echt te gaan eten en besluiten om dicht bij het hotel naar een Vietnamees restaurant te gaan. Goede keuze, lekker en gezellig gegeten en wat gedronken. En dan naar bed, morgen weer vroeg op voor onze volgende stop naar het al bekende Hua Hin (met allerlei tussenstops aan rivieren en meren) en van daaruit onze laatste reisdag via het drukke Bangkok weer naar Pattaya.