Open menu

Thanjavur ofwel Tanjore

Vrijdag 25 februari 2000

Na het ontbijt vertrekken we uit Pondicherry naar Thanjavur ofwel Tanjore.
We maken foto stops onderweg.  

tanjore03 In een klein dorpje, waar de mensen het nog leuk vinden op de foto te mogen en bij wegwerkzaamheden, waar de vrouwen zoals gewoonlijk het zware werk verrichten, dan gaan we door naar de 1ste tempel.

De naam van de tempel is (even je best doen, dan lukt het wel) ‘Gangakondacholopuram’. Gewijd aan Shiva. Gebouwd door de keizer Rajendia 1 van 1212 tot 1244.
De volgende tempel, die gaan we morgen bekijken, is gebouwd door zijn vader en is bijna hetzelfde. We stoppen onderweg voor de lunch.

De tempel is gesloten.
Het eten was erg goedkoop f 1,50 en lekker. Roti met tappachi, allerlei soorten dahl,  rijst met yoghurt en een banaan na. Alles geserveerd op een dienblad voorzien van een bananenblad op de bodem met daarop kleine bakjes met dahl en in het midden van het blad een schep rijst. Je kunt eten zoveel je wilt, ze lopen met pot en lepel langs je tafel. Wel met je handen eten. In ieder Indiaas restaurant heb je de mogelijkheid om je handen te wassen in de eetzaal, geen lepels, messen of vorken dus. Wel effe wennen.

tanjore04We gaan weer verder. Onderweg zien we adelaars, arenden, reigers, ijsvogeltjes en een heuse krokodil in een rivier.
De bus heeft een botsing met een koe, maar rijdt door. De lens van mijn camera is kapot. Ik verwacht niet dat we nog veel kunnen fotograferen. Jammer maar niets aan te doen.

De nacht brengen we door in een mooi hotel aan de rivier. Van de buitenwereld afgesloten. No shopping, maar lekker lui in bad, eten om 7.30 uur. Lekker slapen onder de klamboe. We vertrekken morgen om 10.00 uur. Ik zag een grote vieze dikke slang in de rivier.