Open menu

Trekkady in Periyar National Park

Vrijdag 3 maart 2000

Om 8 uur vertrekken we weer bergaf. Bij de eerste stop kopen en krijgen we fruit. We gaan weer verder, tanken en weer door. We maken nog wat foto-stops, bij de ‘dorpswasserij ‘ en de ‘suikerfabriek’. Het is goed om te zien dat alles van het suikerriet hier gebruikt wordt, er is totaal geen afval.

We passeren de grens met de deelstaat Kerala en arriveren tegen lunchtijd te Trekkady in Periyar National Park. Hier blijven we drie nachten. We lopen het plaatsje nog even door, veel winkeltjes, een groot busstation en de grens met slagbomen. We maken foto’s van kruiden sorterende vrouwen. We zitten nu in een kruidenstreek, alle winkels liggen er vol mee. Morgen naar de plantage.

Zaterdag 4 maart 2000

Naar de plantage. De theefabriek is dicht vandaag, daarom gaan we naar de koffie. De bloeiende koffiestruiken ruiken heerlijk. Door de vroege regen komt er weinig koffie dit jaar. We zien koffiebonen aan de struiken, ze zien er uit als dikke blauwe bessen. Bonen die liggen de drogen, koffiesorterende vrouwen en de fabriek.

trekkady03 We verlaten de plantage en gaan naar een familiebedrijfje met een grote kruidentuin. We krijgen uitleg over zwarte peper, groene peper en de heetste peper. We zien hoe gember, kaneel, cameron, vanille groeien en bloeien. En doen tot besluit een bakkie. We spelen een India’s bordspel met de gids, geen idee hoe het heet, maar het is leuk. ‘s Avonds kampvuur!!!!!.

 

 

 

Zondag 5 maart 2000

's Morgens vroeg is er een trekking in het natuurpark. 3 uur lopen. We gaan niet mee. Ton heeft nog steeds last van zijn rug.  De trekking viel tegen. Groepen te groot, te lang gewacht, voordat met ging lopen was het al 8 uur. Etc. etc. Geen olifant of tijger te bekennen, hooguit een wild zwijn. ‘s Middags gaan we met de boot door het natuurgebied. Heel veel afgeladen toeristenboten varen af en aan. We zien een olifant aan een touwtje, herten en zwijnen langs de waterkant drinken en wat vogels. Het kan ook niet anders met al die drukte op het water. Eten slapen en weer vroeg op.