Open menu

De grootste stad van het noorden. Heeft een vliegveld en een groot station waarvandaan je iedere nacht met de trein naar Bangkok kunt reizen. Je vertrekt om een uur of 5 en vroeg in de morgen om pakweg 6 uur ben je in Bangkok. Wel eerste klas reizen, lekker in je eigen coupe met alles erop en
eraan.

chiang-mai 3 De stad bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte heeft veel tempels en oude huizen en is ommuurd. Er stroomt een grote rivier (Ping River) langs de muur richting het centrum. Chiang Mai heeft een hele grote avondmarkt. Vroeger wel veel knusser dan tegenwoordig. Nu haast alleen voor de toeristen niet meer voor de Thai zelf.

Als je Loy Kraton wil vieren in Thailand is Chiang Mai een aanrader. Er is een grote optocht met praalwagens, er zijn roeiwedstrijden op de rivier midden in het centrum, en natuurlijk heel veel vuurwerk,  drank en  eten. Het is drie dagen feest. Boek tijdig een hotel en je vlucht of treinreis want de eigen bevolking van Chiang Mai en omgeving komt ook terug om hier te feesten. Vanuit Chiang Mai kun je naar het huisnijverheidstraatje. Hier vind je o.a. het maken van papier, beschilderen van parasols etc. , zilversmeden, zijdewevers, kledingmakers. Of naar een orchideeënkwekerij of vlinderfarm. Ook van hieruit kun je naar de bergvolkeren, geen "longnecks" of "bigears", maar naar de Akha’s of Moons.

chiang-mai 2

Er zijn ook verschillende olifantenkampen, shows, trektochten. Je kunt raften of naar de watervallen. OP verschillende plaatsen vind je Hot Springs. Het ruikt er naar zwavel en rotte eieren en meestel is er een marktje waar souvenirs worden verkocht. Het water is zo heet dat je binnen enkele minuten een ei hard kunt koken.
Boven op de berg van Chiang Mai ligt een van de mooiste tempels van Thailand de Doi Suthep. Ook kun je hier genieten van het prachtige uitzicht. Heel Chiang Mai ligt aan je voeten.