Open menu

We bellen Ritu de dochter van Roger om een hotel  te reserveren. We willen liever niet bij haar overnachten omdat zij en haar man, de hele dag en vaak ook nog ‘s avonds nog werken. Ze runnen namelijk een eigen school voor volwassenen en geven les in Engels en Bedrijfskunde. ‘s Avonds en in het weekeinde en doordeweeks worden er kinderen opgevangen van werkende ouders en wordt er ook  Engelse les gegeven aan deze kinderen.

ubon 2Ook Ubon is groot geworden, en is nu zeker een grote stad met vliegveld, station en groot busstation. Ziekenhuizen en universiteit. We logeren in een leuk hotel met een glazen lift buiten aan de gevel (iets minder als je hoogte vrees hebt). De school van Ritu is leuk en staat op een groot stuk grond aan de rand van Ubon. Het terrein wordt bewaakt door grote honden. Ze wonen zelf met hun zoontje Saint en met schoonouders boven de school en zijn van plan op den duur een huis bij te bouwen en de school uit te breiden.

ubon 3In 1999 zijn we met Ritu en haar vader voor het eerst in Ubon geweest. Wij hebben daar kennisgemaakt met haar toekomstige man en zijn ouders. We hebben heerlijk gegeten in een Vietnamees restaurant en Naneck en Ritu hebben ons rondgereden en de omgeving van Ubon laten zien. We hebben een paar mooie tempels bezocht en natuurlijk de twee kleuren rivier.