Open menu

Sukhothai is een "must" als je op weg bent naar het noorden van Thailand. In Sukhothai vind je een groot  historisch museum, vol oude monumentale tempels in een schitterend aangelegd park.  Door de jaren heen zie je wel veranderingen aan de tempels optreden. Er wordt volop gerestaureerd en niet altijd even mooi. Veel ornamenten worden nagemaakt en  passen niet altijd bij de rest. Jammer, want ze doen zeker hun best om het complex goed te onderhouden.

sukhothai 1Bij een eerste bezoek hebben we voor de bezichtiging fietsen gehuurd, zo groot is dit park. Bij een volgend bezoek dachten we te gaan lopen, maar het was zo warm dat we na pak weg 2 tempels al vlug omkeerden opzoek naar verkoeling op een terras. De laatste jaren is het mogelijk om met een treintje rond te rijden ook kan je met je eigen auto het park rond. Niet meer zo rustig maar wel makkelijk.
Ook de omgeving van het park wordt toeristischer. Er komen steeds meer en betere restaurantjes en zelfs winkeltjes. Een van de eerste keren dat wij het toilet in het enige restaurantje bezochten, bleek dat midden in de keuken te staan, geen plafond te hebben en op een terp geplaatst. Als je op de wc plaats nam kon je over de muur in de pannen naar je eten kijken. Mountain plee dus.

sukhothai 2 Via Sukhothai kun je eenvoudig rechtdoor naar Chiang Mai rijden. Maar meer uitdagend is de route linksom richting Mae Sot lang de grens van Myanmar naar Mae Hong Son. We moeten wel even waarschuwen dat deze weg niet altijd begaanbaar is. Dus vraag van te voren of de weg open is.