Open menu

Dinsdag 30 oktober 2001

mekong-4Vandaag zijn we in de Gouden Driehoek en varen met een bootje vanuit  Thailand over de Mekong naar een eilandje in de rivier wat van Laos is.
Als we afmeren worden we onmiddellijk naar de douane geleid waar we natuurlijk moeten betalen. Geen stempels in de paspoorten, ook niet op vriendelijk verzoek. Alles zwarte handel natuurlijk.
We wandelen het  eiland rond en gaan souveniers shoppen bij een omaatje. Kijken naar de rietdekkers, het gaat er toch wel anders aan toe dan thuis. Maar ze zitten droog en het ziet er prachtig uit.
Het gras is ook van een ander soort, maar een  “poulepatat”  kennen we allemaal.  Aapjes in het wild hebben we deze vakantie nog niet gezien, en hier zitten ze ook aan de ketting. Verder op wordt nog een dak voorzien van nieuw riet, het regenseizoen is bijna voorbij. De levensstijl van de mensen hier op dit Laos eiland is niet zoveel anders dan wat we eerder zagen in het binnenland van Thailand.
De toeristen arriveren dus wij stappen weer snel in ons bootje.  Als we erbij kunnen komen, want de bootjes liggen nu zij aan zij aangemeerd. Goeie bussines  zo’n eilandje in de Mekong river. En dan gaan we weer varend over de altijd bruine  Mekong, langs kleine dorpjes,  en uiterst vriendelijke vissende vrouwtjes, die op ons verzoek nog even hun netten onhoog halen voor de foto. Aan de wal liggen grote vrachtschepen die via de Mekong helemaal naar China varen.
Terug aan wal, stappen we weer in de auto en gaan naar het volgende plaatsje aan de Mekong river in Thailand.